10 Ocak 2012 Salı

Fındık Kurabiyesi



Malzemeler

- Oda sıcaklığında yumuşatılmış 250 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 6 su bardağı un

 Kurabiyelerin piştikten sonra bulanacağı  karışım

- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı şeker

Yapılışı

1 yumurta, margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 3 yemek kaşığı şeker homojen hale gelene kadar karıştırılır. Daha sonra 6 su bardağı un ilave edilir. Ele yapışmayacak hamur kıvamına geldikten sonra fındık büyüklüğünde koparılıp yuvarlanır. Yağlı kağıt yayılmış tepside 200 derecede kızarana kadar pişirilir
(Fırından fırına değişeceği için kızarana kadar pişirilir). 3 yemek kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçın ayrı bir kapta karıştırılır. Fırından çıkarılan kurabiyeler sıcak bir şekilde şeker tarçın karışımına bulanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder