Malzemeler
- Oda sıcaklığında yumuşatılmış 250 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 6 su bardağı un
Kurabiyelerin piştikten sonra bulanacağı karışım
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı şeker
Yapılışı
1 yumurta, margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 3 yemek kaşığı şeker homojen hale gelene kadar karıştırılır. Daha sonra 6 su bardağı un ilave edilir. Ele yapışmayacak hamur kıvamına geldikten sonra fındık büyüklüğünde koparılıp yuvarlanır. Yağlı kağıt yayılmış tepside 200 derecede kızarana kadar pişirilir
(Fırından fırına değişeceği için kızarana kadar pişirilir). 3 yemek kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçın ayrı bir kapta karıştırılır. Fırından çıkarılan kurabiyeler sıcak bir şekilde şeker tarçın karışımına bulanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder