10 Ocak 2012 Salı

Zeytinyağlı Dolma


Malzemeler

- 1 kilo dolmalık biber ( isteğe göre renkli ya da normal yeşil biber olabilir)
- Dolma biber başına birer yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet taze nane
- 1 su bardağı zeytinyağ
- 4 adet kuru soğan
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıcak su
- 3 adet domates

Yapılışı

 Soğanlar yemeklik küp küp doğranır. Zeytinyağında dolmalık fıstık ile birlikte kavrulur. 15 dk ılık suda ıslatılmış pirinçler yıkanıp süzdürülüp soğanla birlikte kavrulmaya devam edilir. Pirinçler kavrulduktan sonra içine rendelenmiş domatesler ilave edilip çok daha kavrulur. Kavrulduktan sonra tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, kuş üzümü, nane, şeker ilave edilir. Üzerine 1 bardak sıcak su eklenip demlenmesi için bırakılır. Demlenmiş olan karışım biberlerin içine doldurulur. Dolmalar tencereye dizilir. Tencereye bir bardak su konup biberler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun... :))

Yapımda emeği geçen annem Vildan ÜLGEN'e  teşekkürler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder