14 Mart 2016 Pazartesi

Doğum Günü Pastası



Malzemeler;

Bir adet iki katlı sade hazır pandispanya
Bir adet iki katlı kakaolu hazır pandispanya
4 su bardağı süt
1 paket muzlu puding
2 adet muz ( büyük boy)
Üstü için;

İki paket sade krem şanti
2 su bardağı soğuk süt ( krem şantiyi hazırlamak için)
1 su bardağı kadar hindistan cevizi

Hazırlanışı;

Öncelikle kakaolu ve sade pandispanyaların ortalarını bir su bardağı, orta boy yuvarlak bir kase vede büyük boy yuvarlak bir kase yardımı ve sivri uçlu bir bıçakla bardağın ve kaselerin çapında yuvarlak olarak kesin.
Dört adet pandispanyadan herbiri dört halka haline gelecek.
Bu arada dört su bardağı süt ile muzlu pudingi pişirin.
Puding biraz sıvı olacağı için telaşlanmayın ve koyulaştırmak için uğraşmayın.
Keserek elde ettiğimiz pandispanya halkalarından bir adet sade ve büyük olanı alıp servis tabağına yerleştirin.
Bu pandispanyanın ortasına kakaolu bir küçük halkayı, onun ortasına sade daha küçük halkayı, tam ortaya da kakaolu minik ortayı sırası ile yerleştirin. Yani halkalar sıra ile renk değiştirerek yerleştirilecek.
Birinci katı böylece hazırladıktan sonra muzlu pudingten bolca üstüne sürerek, halka halka dilimlediğiniz muzları yerleştirin.
Ve diğer tüm katları, yukarıda açıkladığım gibi, pandispanya halkalarını dama şekline gelecek şekilde yerleştirin.
yani birinci katta kakaolu pandispanya halkası üstüne, ikinci katta sade pandispanya halkası denk gelecek.
Böylece kesildiğinde damalı görüntü ortaya çıkacak.
Bunun için sıralamaya dikkat edin.
Dört kat pandispanya halkalarını bu şekilde dizip üstlerine muzlu puding ve halka muz yerleştirdikten sonra, pastamızı buzdolabına kaldırarak dinlenmesini ve pudingi pandispanyanın çekmesini bekleyelim.
Süreyi vaktiniz oranında siz ayarlayabilirsiniz.
Pudingin sulu olması sebebi ile pandispanya katlarını ayrıca sütle veya şerbetle ıslatmanıza gerek kalmıyor.
Muhallebi pandispanyanın nemini sağlıyor.
Pastamız dinlenirken soğuk sütle krem santiyi çırparak hazırlayalım ve buz dolabında rahatça kaplamayabilmek için biraz bekletelim.
Dolaptan çıkardığımız pastanın etrafını ve üstünü bolca krem santi ile sıvayalım ve hindistan cevizi ile kaplayalım.
En üste yerleştireceğimiz muz halkalarının üstlerine arzuya göre erimiş çikolatayı çatalla serperek süsleyelim.  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder