14 Mart 2016 Pazartesi

Elmalı Kurabiye


Malzemeler:

- 1 paket margarin ( oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 - 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 2-3 su bardağı un (Aslında alabildiği kadar un koymak daha iyi)

İç Harcı için:

- 3-4 orta boy elma
- 4-5 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı şeker

Yapılışı:

Rendelediğimiz elmaları, tarçın ve şekeri tencereye alıp pişirmeye başlıyoruz. Suyunu salıp çektikten sonra cevizleri ekleyip soğuması için kenara alıyoruz. Hamuru hazırlamak için kabımıza tüm toz karışımları ekliyoruz. toz karışımları karıştırdıktan sonra ortasını çukur yapıp yağı, yoğurdu ve yumurtayı ekleyip yoğruyoruz. Ellerimiz hamura yapışmayacak şekilde yoğurulur gerekirse un ilavesi de yapılabilir. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden çok az daha büyük parçalar kesip merdane ile açıyoruz. Sonrasında üçgen parçalar keserek  hazırlamış olduğumuz iç harcından koyup sigara böreği şekilde yuvarlıyoruz. Fırın tepsimize yağ pişirme kağıdını serdikten sonra kurabiyelerimizi dizip 180 derece fırında üstü pembeleşinceye kadar (yaklaşık 30 dk kadar) pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız kurabiyeler soğuduktan sonra üstüne bir süzgü vasıtasıyla pudra şekeri gezdirip servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder