14 Mart 2016 Pazartesi

Kuru Fasulye



Malzemeler:

- 2 su bardağı kuru fasulye (kişi sayısına göre değişebilir)
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ ( isteğe göre tereyağ da kullanılabilir)
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı salça
- 4-5 bardak sıcak su

Yapılışı:

Fasulyeleri akşamdan ılık su da bekletiyoruz. Beklettiğimiz fasulyeler su içerisinde şişmeye başlar. Islattığımız suyu döküp fasulyelerimizi 10 - 15 dk düdüklü tencerede haslıyoruz. Başka bir tencerede yemeklik olarak doğradığımız soğanlarımızı, kızdırdığımız yağ da kavuruyoruz. Soğanların kavrulmasına yakın doğradığımız domatesleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Domateslerin çiğ kokusu gittikten sonra salçamızı ekleyerek biraz daha pişirmeye devam ediyoruz. Ardından haşladığımız fasulyeleri ekleyerek bir iki döndürüp suyumuzu ilave ediyoruz. Yaklaşık 15-20 dk daha  pişirdikten sonra servise hazır.
(istenildiği takdirde domatesler ile birlikte pastırma ya da sucuk konulabilir)

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder