14 Mart 2016 Pazartesi

Lahmacun


Malzemeler:

Hamuru için;
- 300 gr un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı ılık su

İç Harcı için;

- 200 - 250 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası (yoksa normal salça da olabilir)
- İrice 1 domatesin rendesi
- Maydanoz
- 2-3 diş sarımsak (istenildiği takdir de daha az ya da daha fazla konulabilir)
- Yeteri kadar tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- İsot (istenildiği takdirde)
- Acı pul biber (istenildiği takdirde)
- 2 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

Derin bir kaba unumuzu mayamızı ve tuzumuzu ilave ettikten sonra karıştırıyoruz. İyice karışan kuru malzemelerimizin üstüne 1 bardak suyumuzu ilave edip hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Yoğurduğumuz hamurumuzu mayalanması için bir köşe de bekletiyoruz. hamuru bekletirken iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. kıymamızı kabımıza koyduktan sonra 1 adet soğan rendesini, 1 yemek kaşığı biber salçasını, domates rendesini, ince kıyılmış maydanozu, rendelenmiş sarımsağı, baharatlarımızı, su ve yağı ekleyerek karıştırmaya başlıyoruz. Tuz olayı burada önemlidir. eğer tuz az gelirse kıymanın o çiğ kokusu kalacak ve yerken lezzetli bir tat vermeyecektir. Bu yüzden kıymaya tuzu yeteri kadar katmak gereklidir.
Mayalanan hamurdan 8 adet eşit büyüklükte parçalar kesip yuvarlıyoruz. daha sonra yuvarladığımız hamurlarımızı merdane ya da oklava yardımıyla açıyoruz. Çok ince açıldığı zaman kolay yırtılıyor. O yüzden çok çok ince açmamakta fayda var. Açtığımız hamurlarımıza kıyma harcımızı eşit miktarda yayıyoruz. Daha önceden 200 derece de ısıttığımız fırınımıza hamurlarımızın altına yağlı pişirme kağıdı koyarak atıyoruz. 7-8 dk piştikten sonra servise hazır.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder