14 Mart 2016 Pazartesi

Lazanya



Malzemeler:

- 10 yaprak lazanya

İç harcı:

- 300 gr az yağlı kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2 adet domates
-1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 1 çay bardağı haşlanmış havuç
- 1 çay bardağı haşlanmış patates
(kolaylık olsun isterseniz hazır küçük kavanoz garnitür de kullanabilirsiniz)
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- İsot (Acı severlere)
-Yeteri kadar kaşar peyniri

Beşamel Sos için:

- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/4 muskat

Yapılışı:

Öncelikle iç harcımızı hazırlamak için geniş bir tavaya yağımızı koyup kızdırıyoruz. Kıymayı suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Sonrasında yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tereyağımızı ekleyip yemeklik doğradığımız domatesleri katıyoruz. Çiğ domates kokusu geçene kadar pişirmeye devam ediyoruz. Ardından salçamızı, baharatlarımızı ve sıcak suyumuzu ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Ateşten almaya yakın garnitürlerimizi ekleyip tavamızı ateşten alıyoruz.
Ayrı bir tencerede beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Erittiğimiz tereyağına unumuzu ekleyip kısık ateşte kavuruyoruz. Çiğ un kokusu geçene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Kavurduğumuz unumuza sütümüzü yavaş yavaş ekliyoruz. kıvamlaşana kadar tir tel yardımıyla karıştırmaya devam ediyoruz. Tabi bu işlemlere devam ederken tuz, karabiber ve muskatımızı sosumuza katıyoruz.
Borcamınıza iki yaprak lazanyamızı yerleştiriyoruz tabi bu yerleştirme borcamınızın büyüklüğüne göre değişir. Lazanyalarımızı ekstra ıslatmamıza gerek yok. Yerleştirdiğimiz lazanyalarımızın üstüne 1 kepçe beşamel sosumuzdan koyup lazanya yapraklarının üstünü kaplayacak şekilde yayıyoruz. Hemen üstüne kıymalı iç harcımızdan koyuyoruz. Daha sonra tekrar lazanya yaprakları, beşamel sos, kıymalı iç harcımız. Bu şekilde borcamı doldurana kadar işleme devam ediyoruz. en üst katına sadece beşamel sos koyup tamamen üstünü kaplayıp 180 derece fırında 35-40 dk pişiriyoruz. Fırından almamıza 10 dk kala borcamımızı çıkarıp lazanyamızın üstüne bolca kaşar peyniri rendesi koyup tekrar fırına veriyoruz. Fırından çıkarıp sıcak servis ediyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder