14 Mart 2016 Pazartesi

Midye Çöreği



Malzemeler;

3 adet yumurtanın sarısı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı yaş maya
Alabildiğince un
1-2 çay kaşığı tuz
Yarım paket margarin
100 gr peynir ya da kaşar loru
1 demet maydanoz

Hazırlanışı;

Yoğurt, sıvı yağ, yaş maya, tuz, 2 yumurta sarısı ve un kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. 
Hamur 4 eşit parçaya bölünür ve merdane ile yufka inceliğine gelinceye kadar açılır.
Açılan yufkanın üzerine erimiş margarin sürülüp ikinci yufka konur.
İkinci yufkanın da üzerine margarin sürülür ve rulo yapılır.
Bu şekilde iki adet rulo elde edilir.
Rulolar buzluğa konup donması beklenir.
Daha sonra buzlukta ki rulolar alınıp 3 parmak genişliğinde kesilir.
Kesilen parçalar merdane ile tekrar çay tabağı genişliği oluncaya kadar açılır.
İçlerine peynir maydanoz karışımı eklenip kapatılır.
15 dk mayalanması beklenir ve üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir.
Üzerileri ve altı kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder